SPOEDLIJN: 023-5333222 (DAG) / 023-2242526 (AVOND/NACHT) / WWW.SPOEDPOST.COM

Algemene informatie


Over de praktijk
In het gezondheidscentrum werken in totaal 7 huisartsen verdeeld over 6 huisartsenpraktijken op de 2e en 3e etage. De huisarts begeleidt, adviseert en behandelt zijn of haar eigen patiënt in de praktijkruimte op het spreekuur. Daarnaast legt de arts ook huisbezoeken af. Dit is bedoeld voor ernstig zieke patiënten of patiënten die zeer slecht ter been zijn. De huisbezoeken worden meestal aan het eind van de ochtend en in het begin van de middag gemaakt. Een huisbezoek kan zo mogelijk vóór 11.00 uur worden aangevraagd.

Specialismen

  • Dolores Wijs
    EKC (Erkend Kwaliteits Consulent) en opleider & docent bij WDH (Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen)
  • Sabine Vuister
    SCEN-arts (Euthanasieconsultatie)

De huisartsen: Arianne Baak, Maarten Hamming, Sabine Vuister, Dolores Wijs en Martin Mensink zijn huisartsopleiders.

Artsen in Opleiding
In het gezondheidscentrum worden nieuwe huisartsen opgeleid. Zij worden AIOS (Arts in Opleiding tot Specialist) genoemd. De afgestudeerde artsen mogen en kunnen in principe alle handelingen doen die ook een huisarts mag doen. Zij houden zelf spreekuur en hebben hun eigen spreekkamers. Waarnodig zal een AIOS de huisarts(opleider) raadplegen. Een AIOS is meestal voor een jaar aan een praktijk verbonden.
Na het artsexamen studeert de AIOS verder om tenslotte huisarts te worden.
De praktijken zijn verbonden aan de huisartsenopleiding van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Wie is wie?
Foto v.l.n.r. Marieke van der Sluijs, Maarten Hamming, Sabine Vuister, Dolores Wijs, Arianne Baak, Martin Mensink,  Robert Hijnens.

Kwaliteit
De NHG-praktijkaccreditering is sinds 2011 aan de praktijken toegekend. Praktijkaccreditering is een middel voor een praktijk om haar kwaliteit te toetsen en te verbeteren.
In maart 2014 zijn de praktijken opnieuw geaccrediteerd met positief resultaat.