SPOEDLIJN: 023-5333222 (DAG) / 023-2242526 (AVOND/NACHT) / WWW.SPOEDPOST.COM

Links en apps


Aanrader!
Deze site geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte:

  • bij vragen en klachten thuis
  • voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts

Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bevordert de publieke gezondheid en een schoon en veilig leefmilieu.
RIVM, De zorg voor morgen begint vandaag.

Wat kunt u zelf doen om uw gezondheid te verbeteren? Voorkomen is beter dan genezen. Uw gezondheidsrapport geeft inzicht. Verbeter uw rapport op een manier die bij u en uw motivatie past. Zelf aan de slag, in een groep, met een handige app of met de hulp van een professional? De Persoonlijke Gezondheidscheck wijst u de weg. Een site van o.a. De landelijke huisartsvereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Het Voedingscentrum is de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

 Geestelijke gezondheid

Een wijkgerichte welzijnsorganisatie voor en door burgers. Dat is DOCK Haarlem. Voor mensen die belemmeringen ervaren bij het meedoen in de samenleving en zich verder willen ontwikkelen. Het versterken van de individuele vaardigheden van mensen. Het versterken van de sociale netwerken van mensen.

Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het delen van kennis. Op deze site staat veel informatie over psychische aandoeningen, verslavingen en ook een ruim aanbod van hulpprogramma’s via internet (bijv. www.minderdrinken.nl of www.gripopjedip.nl).

‘Welzijn op recept’ is een methode om mensen met psychosociale klachten vanuit de huisartspraktijk door te verwijzen naar welzijnsactiviteiten zoals bewegen, creatieve activiteiten of met elkaar koken en eten. Het doel is dat mensen door deze activiteiten zelf actief hun gezondheid en welzijn verhogen. Geen pilletje tegen de pijn, maar onder de mensen zijn.

 Kinderen – jongeren

Website van het Nederlands jeugdinstituut over kindermishandeling, voor jongeren van 8 t/m 18 jaar, onderverdeeld in leeftijdsgroepen én voor volwassenen.

Voor alle vragen van jongeren over seks. De site is een product van o.a. het Ministerie van Volksgezondheid, de GGD en Rutgers WPF (voorheen Rutgers Stichting).

 Medicijnen

Een website met onafhankelijke informatie over onder andere medicijnen. Apotheek.nl is bedoeld voor iedereen die betrouwbare informatie zoekt over medicijnen of iets wil weten over de apotheek.
De website is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), de beroeps- en brancheorganisatie van Nederlandse apothekers.

Deze website is bedoeld voor beroepsbeoefenaren en patiënten die meer willen weten over de invloed van medicijnen op het rijgedrag. Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft deze website ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 Verzekeringen – vergoedingen

Vraagt u zich ook af of de zorg die u krijgt wel vergoed wordt? Hier leest u hoe u kunt uitzoeken of uw zorgkosten vergoed worden.

Zwangerschap

De centrale plek voor verloskundige zorg in Kennemerland. Samenwerking van de verloskundigen en gynaecologen in Kennemerland.

Een website over alles rondom de zwangerschap. Ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.