SPOEDLIJN: 023-5333222 (DAG) / 023-2242526 (AVOND/NACHT) / WWW.SPOEDPOST.COM

Praktijkondersteuners Geestelijke GezondheidsZorg


Afspraak maken
Praktijkondersteuners Sebastiaan Bruinsma en Elisabeth Sanders zijn telefonisch bereikbaar via telefoonnummer op 023-8900166 en 023-8900173  of via e-mail (resp.) bruinsma@gcschalkwijk.nl en sanders@gcschalkwijk.nl.

De praktijkondersteuners van de huisarts, Geestelijke GezondheidsZorg (POH GGZ)

Op het spreekuur bij de huisarts gaat het doorgaans niet alleen over lichamelijke klachten. Lichamelijke klachten gaan niet zelden gepaard met emotionele pijn en vervelende gedachten. Ook komen soms andere zaken ter sprake zoals uw werk, familie of zaken waar u de laatste tijd veel over nadenkt. Werk of financiële stress kan ook veel impact hebben op onze gezondheid, of beleving daarvan. In de meeste gevallen lossen mensen dit zelf prima op. Maar soms ziet de huisarts dat mensen niet verder komen, dat ze vastzitten in een onprettige situatie.
De huisarts heeft dan de mogelijkheid zijn praktijkondersteuner GGZ mee te laten denken, of om advies te vragen. De huisarts kan u ook adviseren een afspraak te maken bij de POH-GGZ.

Wie is wie?
Op de foto: Sebastiaan Bruinsma en niet op de foto; Elisabeth Sanders

Wat kan de Praktijkondersteuner GGZ zoal doen?

  • Een probleem verhelderen en bekijken wat hiervan de mogelijke oorzaak is. Bijvoorbeeld, wat is er aan de hand? Welke factoren houden u klachten wellicht in stand?
  • Opstellen en bespreken van een vervolgstappenplan met u. Vaak kan de POH GGZ adviseren hoe u zelf weer beter kan worden, of overleggen met u en de huisarts om andere professionele hulp in te schakelen.
  • Het geven van educatie. Hoe zijn de klachten ontstaan? Wat zegt de theorie en de praktijk over mogelijke opties tot verbetering.
  • De praktijkondersteuner kan u helpen, ondersteunen met advies, zodat u zelf weer in staat bent de juiste koers uit te stippelen. Mocht dat door de ernst van de klacht niet lukken, dan kijken we samen waar dat aan kan liggen, en welke zorg beter zou aansluiten.

Contactgegevens
Praktijkondersteuners GGZ
Briandlaan 11 – 5e etage
2037 XE Haarlem
T: 023-8900166