SPOEDLIJN: 023-5333222 (DAG) / 023-2242526 (AVOND/NACHT) / WWW.SPOEDPOST.COM

Stoppen met Roken


Roken is een verslaving
Misschien was u al gemotiveerd om (opnieuw) te stoppen of gaat u dat na dit stopadvies overwegen. Het voor uzelf op een rijtje zetten van de voor- en nadelen van roken c.q. stoppen met roken zou u over de streep kunnen trekken. De website www.thuisarts.nl kan u hierbij helpen. Ook op de website www.rokeninfo.nl vindt u meer informatie. 

De meeste stoppogingen worden ondernomen zonder hulp. De kans dat een stoppoging slaagt is echter 2 tot 3 keer hoger als u er hulp bij krijgt. Vaak hebben mensen meerdere stoppogingen nodig.

Welke hulp is mogelijk?
De praktijkverpleegkundige biedt persoonlijke begeleiding (4 tot 6 gesprekken). Samen met u wordt een uw persoonlijk STOP-plan gemaakt. Ook wordt samen met u bekeken of het inzetten van hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of medicijnen nodig zijn om het stopproces te ondersteunen.

Kosten en vergoeding
De kosten voor de begeleiding bedragen  € 90,- en gaan net als de kosten van de hulpmiddelen van uw eigen risico af. Per kalenderjaar wordt een Stoppen-met-roken-begeleidingstraject vergoed vanuit de basisverzekering. De hulpmiddelen worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding.

Meer informatie of aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kunt u telefonisch contact zoeken met de praktijkverpleegkundige via telefoonnummer 023-5367978.

Wist u dat?
… door te stoppen met roken na 1 jaar de (herhalings-)kans op bijvoorbeeld een hartaanval is verminderd met 50%.

… stoppen met roken de meest effectieve maatregel is om COPD te voorkomen en verdere achteruitgang van de longen voorkomt.